Kolbászos tarja, amerikai káposztasalátával
írta: Schwarczenbarth zoltán
Ez a kedvenc grill ételem, melyet az első élő Grillshown elkészítettem. A zsűrinek nagyon ízlett és így ezzel az étellel a nap győztese lettem.
Hozzávalók:
- 8 szelet Sertés tarja
 - 0.5 kg magyaros kolbásztöltelék
 - 4 evőkanál bbq fűszerkeverék
 - 2 evőkanál olívaolaj
 - 30 dkg fehérkáposzta
 - 10 dkg vöröskáposzta
 - 10 dkg Sárgarépa
 - 1 fej lilahagyma
 - 2 evőkanál almaecet
 - 6 evőkanál majonéz
 - 20 gramm porcukor
 
Elkészítés:
- A tarjából 1 cm vastag szeleteket vágunk.
 - 2 szelet húst lefektetünk, megkenjük olivaolajjal és megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
 - Az egyik szelet hús közepére rakunk egy adag kolbásztölteléket, és ráfektetjük a másik szelet húst a fűszeres felével lefelé.
 - A két hússzeletet óvatosan, vékonyra összeklopfoljuk.
 - A hússzelet mindkét felét bekenjük olivaolajjal, majd megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
 - Forró rácson a hús mindkét oldalát pirosra sütjük.
 - A káposzta salátához a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
 - A majonézt összekeverjük a porcukorral és az almaecettel.
 - A kész öntetet ráöntjük a zöldségekre, és alaposan összekeverjük.
 - A húst, ha megsült, káposzta salátával tálaljuk.
 

            
      
  
            
                            
                            