VIDEÓRECEPT! Flambírozott baconos marhanyársak
írta: Schwarczenbarth zoltán
A marha nyársakon nem változtattam, mert szerintem úgy jó ahogy van. Viszont köretnek petrezselymes karfiolrizst készítettem zöldborsos viszkimártással.
Hozzávalók:
- 50 dkg Marha hátszín
 - 50 dkg bacon
 - 2 evőkanál só
 - 1 evőkanál bors
 - 2 evőkanál oregánó
 - 50 dkg karfiol
 - 1 csokor friss petrezselyem
 - 1,5 dl Marha alaplé
 - 1,5 dl főzőtejszín
 - 4 evőkanál Viszki
 - 15 szem Zöldbors
 - 1 csipet Fehérbors
 
Elkészítés:
- A marhahátszínt 2 centis szeletekre vágom, majd vékonyra kiklopfolom.
 - A hússzeletet lefektetem és beborítom a bacon szeletekkel.
 - Sózom, borsozom és megszórom oregánóval.
 - A hússzeletet feltekerem, majd a roládot 3 centis darabokra vágom és a darabokat keresztbe bambusz nyársra fűzöm.
 - A nyársakat ofszet szmókerbe rakom, hogy kapjon egy ki bükkfa füstöt.
 - Amig a hús füstölődik elkészítem a mártást.
 - Egy serpenyőbe öntöm az alaplét, a tejszínt, 3 evőkanál viszkit és a zöldborsot.
 - Sózzuk borsozzuk, majd az ofszet szmóker platniján felforraljuk és addig főzzük amíg be nem sűrüsödik.
 - A platnit kevés olajjal meglocsoljuk és a nyársakat körbepirítjuk.
 - Ha elkészült a hús meglocsoljul 1 evőkanál viszkivel és meggyújtjuk. Ezáltal extra pörzsanyag keletkezik a hús felületén.
 - Ha az alkohol elégett, a húst félrerakjuk pihenni.
 - Az aprítógépben a rizsszem méretűre aprított karfiolt a platnira öntjük és kevés étolajjal meglocsoljuk és megsózzuk.
 - Adigg pároljuk míg a karfiol megpuhul, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Még 1 percig pirítjuk.
 - A tányér közepére halmozzuk a karfiolrizst, körbeöntjük a mártással és a köret tetejére fektetünk két nyársat.
 - Jó étvágyat!
 

            
      
  
            
                            
                            