BBQ oldalas, friss salátával, citrusos dresszinggel
Elkészítési idő: 360 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Kerámia grill,

BBQ oldalas, friss salátával, citrusos dresszinggel

írta: Antal Gábor


Hozzávalók:

  • 1 db egész oldalas
  • 10 dkg Ruccola-madárbegy saláta
  • 1 adag RUB
  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 db citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl fehérbor ecet
  • 2 ek virágméz

Elkészítés:

Első lépésként a Kamadó grillünket előkészítjük, az alsó részét a tűztér fölött  kerámia lappal elválasztjuk részlegesen. Egy edényben vizet teszünk rá.

A faszenünkre boroshordó darbot dobunk  (lehet venni készen is), a looftlighterrel beizzítjuk, s beállítunk egy 80-90 c fokot. Előkészítjük a szobahőmérsékletű oldalasunkat, majd formázzuk. (a vágási technikát mindenki szabadon válaszza ki) Lehúzzuk a hártyát róla, és bedörzsöljül RUB-bal, majd mehet is a rácsra. Én a klasszikus 3-2-1 sütést választottam, amikor elkészült a húsom, pihentettem.

A citrusos dresszinghez: a kicsavart citrom levéhez hozzáadtam a felsorolt alapanyagokat és összekevertem, kihűtöttem, amit majd a salátára locsolva tálaLok.

A tálalás a vendégektől függ, de mi a társaságunkban egészben hagyjuk tálaláskor az oldalast és mindenki magának "téphet" egy-egy darabot . 

Jó étvágyat!


A szavazás kezdete: 2019. február 18.


Szavazatok száma: 16db