Grillezett csirkecombok fűszeres kukorica dara kéregben, friss salátával, kecskesajtos polentával
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Kerámia grill,

Grillezett csirkecombok fűszeres kukorica dara kéregben, friss salátával, kecskesajtos polentával

írta: Antal Gábor


Hozzávalók:

  • 2 db csirke comb
  • 5 dkg kecskesajt
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • 2 dl polenta
  • 4 dl alaplé
  • 10 dkg vegyes saláta mix
  • 5 szem fekete olíva bogyó
  • 1 evőkanál parmezán forgács
  • 1 evőkanál retek csíra
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl majonéz
  • 0,5 db lime

Elkészítés:

Első lépésként tisztítsuk meg, és formázzuk a csirkecombokat. Ha kész, elkészítjük a kérget rá.

Az elsőhöz aszalt szárított paradicsomot darálunk (vagy aszalt paradicsom port használunk), amit összekeverünk kukorikukoricadarával. Ízesítjük, és beforgatjuk az első combot a keverékbe.

Majd jöhet a zöld színű: itt ugyanaz a technológia, csak zöldfűszerből készítjük . Ha kész, felfűtjük a kerámia grillsütőnket 130-140 fokosra, teszünk rá füstfát, és indirekt módon sütjük amig a 73-75 fokos maghőmérsékletet el nem éri.

Jöhet közben a saláta: itt készítünk egy 4:1 arányban polentát (4 dl alaplé, 1 dl polenta) szép lassan készre főzzük, mikor már kellően sűrű, belekeverjük a kecskesajtot, és egy 1,5 cm es formába öntjük. Ha nincs ilyenünk, egy tepsibe rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk egy deszkára, és vizes késsel,  vonalzó mellett 1.5 cm x 1.5 cm-es kockákra daraboljuk. 

Kacsazsírt hevítünk egy serpenyőben és megpirítjuk benne a kockákat, majd kiszedjük és pihentetjük. A fokhagymánk szárát levágjuk, maldon sóval megszórjuk, meglocsoljuk citrusos kukorica olajjal, becsomagoljuk alufóliába, és megsütjük a grillben. Kicsomagoljuk, kinyomjuk s majdan olajjal majonézt készítünk belőle, amit tejföllel elkeverünk és hűtünk.

A salátát összekeverjük a polentával, aszalt paradicsommal, tépett kecskesajttal, olíva bogyóval. Megcsurgatjuk lime lével, és reszelünk rá parmezán forgácsot.

Készíthetjük saláta nélkül is, csak akkor a polantát célszerű nagyobbra formázni és úgy grilllezni.

Jó étvágyat! 


A szavazás kezdete: 2019. február 18.


Szavazatok száma: 27db