Zöldfűszeres göngyölt tarja
írta: Schwarczenbarth zoltán
A tarját kiterítjük. A teljes felületét beterítjük a fűszerekkel, majd feltekerjük és összekötözzük. Ofset szmókerben készre sütjük.
Hozzávalók:
- 1 db Csontozott sertésterja
- 1 csokor friss rozmaring
- 1 csokor friss kakukkfű
- 1 fej zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
- 1 darab csilipaprika
- 5 evőkanál bbq fűszerkeverék
- 3 evőkanál BBQ szósz
Elkészítés:
- Az egész csontozott tarját kiterítjük.
- A zöldfűszereket összeaprítjuk.
- A hús teljes felületét sózzuk, borsozzuk és beterítjük az aprított zölfűszerekkel.
- A húst feltekerjük és szorosan összekötözzük.
- Egy éjszakát hagyjuk érni a hűtőbe.
- Sütés előtt két órával kivesszük a hűtőből és bekenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a bbq fűszerkeverékkel..
- A sütőt felfűtjük 130 c•fokra és betesszük a húst a rácsra.
- Két óra után a húst sütőpapírba csomagoljuk és még két órát sütjük.
- Két óra múlva kicsomagoljuk, bekenjük bbq szósszal és még egy órát sütjük.
- Egy óra múlva kivesszük a sütőből és egy órát pihentetjük, majd eltávolítjuk a spárgát és szeletelve tálaljuk.