Kolbászos tarja, amerikai káposztasalátával
írta: Schwarczenbarth zoltán
Ez a kedvenc grill ételem, melyet az első élő Grillshown elkészítettem. A zsűrinek nagyon ízlett és így ezzel az étellel a nap győztese lettem.
Hozzávalók:
- 8 szelet Sertés tarja
- 0.5 kg magyaros kolbásztöltelék
- 4 evőkanál bbq fűszerkeverék
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg fehérkáposzta
- 10 dkg vöröskáposzta
- 10 dkg Sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál almaecet
- 6 evőkanál majonéz
- 20 gramm porcukor
Elkészítés:
- A tarjából 1 cm vastag szeleteket vágunk.
- 2 szelet húst lefektetünk, megkenjük olivaolajjal és megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
- Az egyik szelet hús közepére rakunk egy adag kolbásztölteléket, és ráfektetjük a másik szelet húst a fűszeres felével lefelé.
- A két hússzeletet óvatosan, vékonyra összeklopfoljuk.
- A hússzelet mindkét felét bekenjük olivaolajjal, majd megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
- Forró rácson a hús mindkét oldalát pirosra sütjük.
- A káposzta salátához a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
- A majonézt összekeverjük a porcukorral és az almaecettel.
- A kész öntetet ráöntjük a zöldségekre, és alaposan összekeverjük.
- A húst, ha megsült, káposzta salátával tálaljuk.