VIDEÓRECEPT! Flambírozott baconos marhanyársak
írta: Schwarczenbarth zoltán
A marha nyársakon nem változtattam, mert szerintem úgy jó ahogy van. Viszont köretnek petrezselymes karfiolrizst készítettem zöldborsos viszkimártással.
Hozzávalók:
- 50 dkg Marha hátszín
- 50 dkg bacon
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
- 2 evőkanál oregánó
- 50 dkg karfiol
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1,5 dl Marha alaplé
- 1,5 dl főzőtejszín
- 4 evőkanál Viszki
- 15 szem Zöldbors
- 1 csipet Fehérbors
Elkészítés:
- A marhahátszínt 2 centis szeletekre vágom, majd vékonyra kiklopfolom.
- A hússzeletet lefektetem és beborítom a bacon szeletekkel.
- Sózom, borsozom és megszórom oregánóval.
- A hússzeletet feltekerem, majd a roládot 3 centis darabokra vágom és a darabokat keresztbe bambusz nyársra fűzöm.
- A nyársakat ofszet szmókerbe rakom, hogy kapjon egy ki bükkfa füstöt.
- Amig a hús füstölődik elkészítem a mártást.
- Egy serpenyőbe öntöm az alaplét, a tejszínt, 3 evőkanál viszkit és a zöldborsot.
- Sózzuk borsozzuk, majd az ofszet szmóker platniján felforraljuk és addig főzzük amíg be nem sűrüsödik.
- A platnit kevés olajjal meglocsoljuk és a nyársakat körbepirítjuk.
- Ha elkészült a hús meglocsoljul 1 evőkanál viszkivel és meggyújtjuk. Ezáltal extra pörzsanyag keletkezik a hús felületén.
- Ha az alkohol elégett, a húst félrerakjuk pihenni.
- Az aprítógépben a rizsszem méretűre aprított karfiolt a platnira öntjük és kevés étolajjal meglocsoljuk és megsózzuk.
- Adigg pároljuk míg a karfiol megpuhul, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Még 1 percig pirítjuk.
- A tányér közepére halmozzuk a karfiolrizst, körbeöntjük a mártással és a köret tetejére fektetünk két nyársat.
- Jó étvágyat!