Aszalt szilvás hátszín nyársak grillen
írta: Péczeli Róbert
Ez egy igen egyszerűen és gyorsan elkèszíthető ízletes húsétel.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók:
- 1 Kg marha hátszín
- 15 Dkg füstölt bacon
- 15 dkg Aszaltszilva
- 5 csipet só
- 5 csipet bors
- 10 csipet oregánó
Elkészítés:
A hátszínt kb 1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, aztán egy klopfolóval jól kiklopfoljuk, hogy meglazítsuk a hús szerkezetét.
A klopfolt szeleteinket sózzuk és borsozzuk, majd jó vastagon megszórjuk oregánóval, és végül befedjük az egészet baconnel.
Az elkészült szeleteket megpróbàljuk minél erősebben összetekerni és kis “csigákat” vágunk belőle. A csigák kb 2 cm vastagok legyenek.
A “csigákat” egy nyársra, vízbe áztatott ,fa saslik pálcára vagy esetemben, hústűre szúrjuk.
Ezutàn az elkèszült pálcákat a jól (200-250 fokra) előmelegített grillsütő rácsára tesszük, a rácsot érdemes előtte valamilyen zsíradékkal bekenni, hogy ne tapadjon oda a hús.
A pálcákat nagyjából percenként forgatni kell, hogy mindenhol egyenletes kérget kapjon a hús, a színén látni lehet majd, ha megsült, de vigyázni kell vele, hogy ne süssük túl, mert a marhahús elveszítheti a szaftosságát.
Én burgonya krokettel ès friss kevert salátával tàlaltam, de ezt mindenki kedve szerint változtathatja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!