Körtés édesburgonya saláta

írta: Peitli Csilla

Sós és édes ízek izgalmas keveréke jellemzi ezt a modern, zöld és meleg salátát. Önmagában vagy natúr húsok mellé is tökéletes.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 1 db körte
  • 2 marék bébi arugula saláta
  • 2 marék bébi spenót
  • 100 g feta sajt
  • 50 g dió
  • 2 db őszibarack
  • 60 ml vörösbor ecet
  • 1 ek víz
  • 1 kk só
  • 3 ek olaj

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a szószt. Ehhez a konzerv barackot pürésítsük össze a vörösbor ecettel, vízzel és csipet sóval.
  2. A keveréket tegyük fel egy láboskában főzni és redukáljuk olyan állagúra, amilyet preferálunk. Hűtsük ki használat előtt.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. Az édesburgonyát vágjuk hasábokra és tegyük fel főzni az oldalégőn 10-15 percre.
  5. Ezután vegyük ki a vízből, itassuk le a felesleges nedvességet róla és tegyük fel a grill lapra.
  6. Locsoljuk meg az olívaolajjal és sózzuk meg a sütés előtt.
  7. Tegyük fel a krumplit a grillre, majd jöhet mellé a szeletelt körte is.
  8. Mindkettőt süssük 3-5 percig, hogy megpiruljon a felszínük, előjöjjenek a grilljelek és a megkaramellizálódjanak. Nagyon figyeljünk mert, hajlamosak lekapni.
  9. Amikor elkészültek vegyük le őket a grillről és állítsuk össze a salátát.
  10. A zöld salátákat tegyük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a krumplit és a körtét, majd morzsoljuk rá a feta sajtot. Locsoljuk meg a barackos mártással és szórjuk meg az apróra vágott dióval.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.