Csirkeszárny házi csípős szósszal

írta: Peitli Csilla

A házi csípős szósz és kóla különleges aromákat ad a csirkeszárnyaknak. Igazi parti étel!


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 3,3 dl kóla
  • 1 ek szójaszósz
  • negyed kk bors
  • 450 g erős paprika
  • 1 kk só
  • 2,5 dl borecet

Elkészítés:

  1. A csirkeszárnyakat vágjuk három darabba (a szárnytöveket távolítsuk el).
  2. Készítsük el a csípős szószt. Ehhez az erős paprikákat aprítsuk fel és tegyük egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a sót és az ecetet, majd forraljuk fel. Ha már felforrt vegyük lejjebb a hőfokot és kis lángon főzzük a szószt, amíg megpuhul a paprika. (Körülbelül 10 perc.)
  3. Melegítsük elő a  közepes hőfokra és készítsük elő indirekt grillezésre.
  4. Amikor lehűl kicsit a szósz, tegyük aprítóba és dolgozzuk simára.
  5. A csirkéket tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a szójaszószt, a csípős szószból 2,5 dl-t, a kólát és a borsot.
  6. Süssük a csirkéket 40 percig, időnként lekenve a pácolásból visszamaradt szósszal. (Tálaláshoz már nem kínáljuk a megmaradt szószt, helyette salátaöntetet adjunk mártogatósnak.)

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.