BBQ csirkeszárny Broil King Pellet grillen

írta: Billege Andras

 Maradva a focis ételek sorozatánál egy szaftos „ragacsos” csirkeszárny tökéletes kiegészítője a szurkolásnak.


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Pellet szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 100 g Suncity brisket rub
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl South Smoke BBQ szósz

Elkészítés:

 

A pellet grillt felfűtöm 130 fokra, közben pedig előkészítem a szárnyakat. Az utolsó ízületet érdemes levágni, hiszen szinte semmi hús nincs rajta (remekül felhasználható alaplé főzésre). A szárnyakat egy tálban összekeverem az olajjal, majd a rubbal fűszerezem, és a grillrácsra teszem sülni őket. Ezen a hőfokon nagyjából 1.5 órát sütöm, majd vékonyan átkenem BBQ szósszal és további 30 percet sütöm.

Kiváló köret hozzá a steak burgonya, a coleslaw saláta, de valamilyen mártogatóssal is kínálhatjuk. (én egy tejszínes, majonézes gorgonzola mousse-t készítettem hozzá)

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.