A legjobb bbq csirke

írta: Peitli Csilla

Szaftos, ízletes bbq csirke kerti partihoz vagy piknikhez!


Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 kg csontos csirkecomb
  • 5 dl bbq szósz
  • 4,5 dl sör
  • 1,5 ek só
  • 3 ek barna cukor
  • 1,5 kk chili por
  • 1,5 kk őrölt kömény
  • 1,5 kk fokhagymapor
  • 1,5 kk mustárpor
  • 1,5 kk hagymapor
  • 1,5 kk pirospaprika
  • fél kk fekete bors

Elkészítés:

  1. A sört keverjük össze 1 evőkanálnyi sóval, majd ebbe tegyük bele a megtisztított csirkedarabokat.
  2. Pácoljuk legalább 20 percig, de légmentes helyen akár 2 napig is állhat.
  3. Melegítsük elő a grillt és készüljünk két zónás grillezésre
  4. A száraz páchoz keverjük össze a fűszereket a barna cukorral.
  5. A csirkékről itassuk le a felesleges nedvességet, sózzuk meg a maradék sóval és bőségesen szórjuk meg a fűszerkeverékkel, a bőr alá is dolgozzunk be belőle.
  6. Tegyük fel a csirkéket a grillre hidegebb részére (bőrös oldallal felfelé) és süssük zárt tető alatt 25-40 percig a csirkék méretétől függően.
  7. Ezután tegyük a csirkét a melegebb részre és kenjük le a bbq szósszal, majd pirítsuk rá a szószt a húsra oldalanként 2 perc alatt. (Ezt akár 2-3-szor ismételhetjük is, hogy ízletes és a bőr ropogós legyen.
  8. A maradék bbq szósszal együtt tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.