Függetlenség napi menü Broil King Imperial gázgrillben

írta: Billege Andras

 

Az USA ünnepei közül, ha keveset is ismerünk, a Hálaadás és a Függetlenség napja mindenki számára ismert. A Hálaadás egyértelműen a pulyka körül forog, míg a Függetlenség napi menüt sokkal inkább a grillezés határozza meg. 

Ami biztosan nem hiányozhat ilyenkor az asztalról az a hamburger, a csirkeszárny és a grillezett kukorica. Ezen felül gyakran elő kerülnek sütemények, guacamole és a salsa

Én most egy egyszerű hamburger, csirkeszárny kukorica kombinációt mutatok meg.

 

 

 


Elkészítési idő: 100 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 400 g Darált marhahús
  • 2 db Hamburger zsemle
  • 8 szelet szeletelt bacon
  • 4 szelet gouda sajt
  • 1/4 fej Jégsaláta
  • 1 db paradicsom
  • 8 szelet csemege uborka
  • 6 szelet kígyóuborka
  • 6 db csirkeszárny
  • 2 cső csemege kukorica
  • 50 g vaj
  • 50 g Suncity Balu rub
  • 50 g Suncity brisket rub
  • 50 g Peter Zeitler Montana rub
  • 1 dl South Smoke BBQ szósz
  • 6-8 csepp tabasco szósz

Elkészítés:

 

A hamburgerhez a darált marhahúst (80% marhanyak – 20% vesefaggyú) a Balu rubbal összekeverem. Figyelek, hogy ne gyúrjam túl sokáig. 4 db egyenként 10 dkg-os pogácsákat formázok.

A csirkeszárnyat kevés olajjal bevonom és befűszerezem a Montana rubbal.

Egy edényben a vajat megolvasztom és össze keverem a Brisket rubbal.

Az előkészületekkel készen is vagyok.

Begyújtom az Imperial gázgrillt és az összes gázégőt minimumra állítom. A kukoricákat héjastól felteszem sülni, míg a csirkeszárnyakat a melegen tartó rácsra teszem. Ezzel a beállítással a grillem nagyjából 150 fokos lesz. A kukoricát és a csirkeszárnyakat egyaránt kb.1.5 órán keresztül sütöttem. Ezután mindent levettem a rácsról, majd felfűtöttem a grillt 250 fokra. Az egyik oldalra vaslapot téve.

Ahol maradt a rács, megpirítottam a bucikat, majd a szárnyakat is. Az öntöttvas lapon sütöttem bacont és a húspogácsákat, amire sajtot is rásütöttem. A kukoricát megpucoltam, megkentem a fűszeres vajjal és a rácson néhány percig sütöttem.

Összeállítom a hamburger a húsokkal és a zöldségekkel, a csirkeszárnyakat megforgatom a BBQ szósz és a Tabasco keverékében, majd tálalom.

 

 

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.