Fokhagymás bárányszelet

írta: Peitli Csilla

Ha  gyorsan szeretnél valami finomat és elegánsat az asztalra, akkor ez a bárány recept remek választás lesz. Bár a sok fokhagyma miatt első randira talán nem a legjobb.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg bárány szelet
  • 2 ek friss rozmaring
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A rozmaringot és a fokhagymát vágjuk apróra, majd keverjük el a sóval és a borssal.
  3. A fűszerkeveréket dörzsöljük be a bárány szeletekbe.
  4. A grill lapot kenjük le az olajjal és tegyük fel a bárányokat sülni.
  5. Oldalanként 3-4 perc alatt süssük szép aranybarnára, majd tálalás előtt pihentessük 5 percig.
  6. Grill zöldségekkel kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.