Bárányborda

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db bárányborda
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 55 g dijoni mustár
  • 10 g cukor
  • 5 g só
  • 80 ml olívaolaj
  • 2 ek vörösbor ecet
  • 2 ek citromlé
  • 4 szál friss rozmaring

Elkészítés:

  1. Préseld a fokhagymát egy kis tálba és keverd ki a sóval. Add hozzá a mustárt, az ecetet, az aprított rozmaringot, a citromlét és a cukrot. Az olajat vékony sugárban folyasd a fűszerekhez állandó keverés mellett, és jól dolgozd össze a szószt.
  2. A báránybordákat egyenletesen kend be a páccal, majd egy zárható dobozba vagy zacskóba tedd be a hűtőbe legalább 6 órára, de még jobb, ha egész éjszakára ott hagyod.
  3. Melegítsd elő közepes hőfokra a grillt és vékonyan olajozd be a rácsokat. Közvetlenül a rácsra helyezd fel a bordákat, a zsírosabb részével lefelé.
  4. 4 perc után egy negyeddel fordítsd el a bordákat (de még ugyanaz az oldala süljön), hogy szép lenyomatot kapjon a hús, és újabb 4 percig süsd a bárányt.
  5. Most fordítsd meg szeleteket, és további mozgatás nélkül süsd őket 8 percig.
  6. Ezután állítsd fel a bordákat, csontos végükkel felfelé tedd őket egy kupacba, és süsd újabb 8 percig.
  7. Utolsó lépésként vedd le a grillről a bordákat, és hagyd pihenni fólia alatt 5 percig a szeleteket.
  8. Tálaláskor friss rozmaring ágakkal díszítsd a báránybordát.

Extra tippek:

  • A bordákat tálalhatod a csontos résszel együtt is, de le is vághatod a húst a csontról. Erre legjobb lehetőség már a pihentetés után, de még a tálalás előtt adódik.
  • A rozmaring mellett (vagy helyett) kakukkfüvet is használhatsz a bárányhoz.


 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.