Újra gondolt rácponyt Broil King Imperiál gázgrillen
írta: Csécs Attila
A Pontyot az erőteljes illata és az íze miatt sokan nem kedvelik a szálkákról nem is beszélve. Ezért ezt a klasszikus ételt újra gondolva harcsával készítem, hogy azok is megkóstolhassák, akik a pontyot nem szeretik
Hozzávalók:
- 1 kg Burgonya
- 0,5 kg vöröshagyma
- 0,25 kg paradicsom
- 0,25 kg paprika
- 1 kg Afrikai harcsa filé
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál pirospaprika
- 20 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
Amíg a burgonyát alaposan megmosom, felfűtöm a grillt 200 fokra. A krumplit héjastól a melegen tartó rácsra teszem és majdnem teljesen készre sütöm, miközben karikára vágom a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A burgonyát megpucolom és karikára vágom. Az étel összeállításához egy tepsit kikenek kacsazsírral és bele helyezem a burgonyát. A burgonyára rétegezem a hagymát, a paradicsomot és a paprikát és a tetejére fektetem a harcsafilét, amit sóval és borssal fűszerezek.
15-20 perc sütés után megkenem a tejföllel, amiben a pirospaprikát elkevertem. A tejfölre kakastaréj szalonnát teszek, és addig sütöm, míg a szalonna szépen megpirul.