Újra gondolt rácponyt Broil King Imperiál gázgrillen

írta: Csécs Attila

 

A Pontyot az erőteljes illata és az íze miatt sokan nem kedvelik a szálkákról nem is beszélve. Ezért ezt a klasszikus ételt újra gondolva harcsával készítem, hogy azok is megkóstolhassák, akik a pontyot nem szeretik

 

 

 


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg Burgonya
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 0,25 kg paradicsom
  • 0,25 kg paprika
  • 1 kg Afrikai harcsa filé
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

 

Amíg a burgonyát alaposan megmosom, felfűtöm a grillt 200 fokra. A krumplit héjastól a melegen tartó rácsra teszem és majdnem teljesen készre sütöm, miközben karikára vágom a hagymát, a paradicsomot és a paprikát.

A burgonyát megpucolom és karikára vágom. Az étel összeállításához egy tepsit kikenek kacsazsírral és bele helyezem a burgonyát. A burgonyára rétegezem a hagymát, a paradicsomot és a paprikát és a tetejére fektetem a harcsafilét, amit sóval és borssal fűszerezek.

15-20 perc sütés után megkenem a tejföllel, amiben a pirospaprikát elkevertem. A tejfölre kakastaréj szalonnát teszek, és addig sütöm, míg a szalonna szépen megpirul.

 

 

https://fb.watch/2yPtF3vaP6/

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.