Nyári lazac saláta

írta: Kamado Joe Magyarország

Gyorsan elkészíthető lazac saláta a nyár ízeivel!


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 250 g lazac
  • fél db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 ek alma ecet
  • 60 ml citromlé
  • 120 ml olívaolaj
  • 400 g paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db avokádó
  • 1 kk kömény
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 220 g fehér sajt (feta)

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő 250°C-ra,
  2. Készítsünk egy dresszinget a citromlé, az almaecet, a méz, a só, kömény, bors, olívaolaj és aprított fokhagyma alapos összekeverésével.
  3. A dresszing egyik felét tegyük félre a tálaláshoz, a másikba pedig pácoljuk a kockákra vágott lazacot 30 percig.
  4. Amikor letelt az idő, tegyük fel a halat a grillre és pár perc alatt pirítsuk meg, amíg szép színe lesz, de ne süssük túl.
  5. A zöldségeket vágjuk össze és egy nagy tálban óvatosan forgassuk meg.
  6. Szedjük őket tányérokra, osszuk el rajtuk a lazacokat egyenlően, majd locsoljuk meg  félretett dresszinggel a salátát!
  7. A grilles ízhatás fokozásáért megpiríthatjuk a hagymát és az avokádót is a salátához!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.