Tuti siker a grill partin a brazil nyárssal

A kezdő és már rutinosnak számító grillezőkben is közös a felfedezés iránti vágy, a kísérletező kedv, ami újabb és újabb alapanyagok és technikák kipróbálására sarkallja a grill szakácsokat. A brazil nyárs is egy ilyen izgalmas kiegészítő, amivel érdekesebbé és változatosabbá tehető a grillezés. Mi ez pontosan? 


A hagyományos, fából vagy fémből készült szimpla vagy dupla nyársaktól eltérően a brazil nyársak első pillantásra leginkább egy kardra hasonlítanak. A méretes, akár 1 métert is megközelítő hosszúságú, vastag nyársak hasonlítanak a rotisserie nyársakhoz, de elsődleges felhasználásuk a nyílt terű grillezés. A tábortüzek felett sülő szalonnasütő nyársakat idéző grill kiegészítő használata is izgalmas.

Ahogy a fenti videóból is kitűnik, a brazil nyársakat állítva használják, tehát nem nekünk kell forgatni a rajta lévő ételt, hanem egyszerűen, kicsit ferdén beleállítjuk a tűztérbe. Az OFYR grilleknél egy külön tartó segíti a nyársak helyben rögzítését, ezért az ételt felfűzése és behelyezése után már nincs vele különösebb munka. A videóban egy rummal injektált ananász került fel a nyársra, ami egy tökéletes desszert alapanyag. Míg a vaslapon sülnek a húsok és zöldségek, addig a nyárson, közvetett hőn pirulhat az ananász.

De készülhet rajta gyros hús vagy éppen sajt is. A lehetőségek száma végtelen, kísérletezz vele te is bátran!

Ha szeretnéd működés is közben is meglesni az OFYR grillt vagy élőben is látni a brazil nyársat, akkor gyere le július 2-án a Gasztro Grill Fesztiválra, ahol több más grillel együtt, ezt is begyújtják a sztár séfek, hogy megmutassák mit tud!

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.