Gázgrillen sem kell lemondania a füstös aromáról

A gázgrillek precizitását nagyon szeretjük. Sokoldalúságuk, felszereltségük és irányíthatóságuk is jobb faszenes társaiknál, de a sütési mód miatt egyszerűen nincs meg az ételeknek az az autentikus füstös aromájuk. Vagy mégsem kell lemondani erről?


A faszenes grillek kellemes, és semmivel össze nem téveszthető aromáját a minőségi faszén adja, ami a gázgrilleken értelem szerűen nem jut szerephez. Nem kell azonban teljesen lemondani a füstös ízekről, mert gázgrillen is használhatunk füstös alapanyagokat (füstölt só, füstölt paprika), és ott a füstölődoboz is.

A füstölődoboz egy fém egység, amelyet közvetlenül a lángokra kell helyezni, és a majdnem teljesen zárt dobozba különféle fa chipseket tehetünk. A dobozba zárt fa lassan elég, és illatos füstöt termel, ami áthatja a fölötte sülő ételt, így a faszenes grillekhez hasonló hatás érhető el ezekkel a dobozokkal.

A Broil King elsőosztályú doboza a könnyebb kezelhetőség miatt két füllel, két rekesszel és felül - a füst távozását megkönnyítendő - lyukakkal rendelkezik. A két rekeszbe akár két eltérő fa típust is tehetünk vagy az egyikbe kerülhet folyadék is, hogy az étel ne csak füstölődjön, hanem aromás lével párolódjon is. Teltebb és karakteresebb ízek kedvelőink érdemes kísérletezni a füstölődobozzal, egészen különleges eredmények születhetnek.

>
Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.