Profilom 2017. június 29. Csütörtök - Péter, Pál
Receptkereső
Nehézségi fok:
Elkészítési idő: 140 perc

Zöldséges grillezett óriás tavaszi karajtekercs

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 50 dkg paszternák
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db hagyma
  • 40 dkg kelbimbó
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg fűszerkeverék
  • 2 dkg só
  • 1 dkg bors
  • 1 ek liszt

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiterítjük, mindkét oldalát megütögetjük klopfolóval és sózzuk, fűszerezzük.
  2. Kockára vágjuk a zöldségeket: a paszternákot, sárgarépát, fehérrépát, hagymát, paradicsomot egy zöld és egypiros kaliforniai paprikát, majd belevágunk egy csomag petrezselyemzöldet. Mindezt sóval és borssal fűszerezzük. 
  3. A zöldségeket 7 dkg vajon megpároljuk fedővel lefedve és egy kanál liszttel meghintjük, majd lekapcsoljuk a gázt és belekeverünk két tojást.
  4. A kiterített karajt megtöltjük az elkészült zöldséges raguval, összegöngyölítjük és megkötözzük. Végül sütőfóliába csomagoljuk.
  5. Utána lassan, lefedve pároljuk a grillen, és ha megpárolódott, akkor pihentetjük.
  6. Majd kicsomagoljuk és a grillen ropogósra sütjük.
  7. A köretnek készített kelbimbót fedővel lefedve vajon pároljuk.
  8. A paszternák chips elkészítéséhez pedig a paszternákokat zöldségtisztítóval vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajba potyogtatva, gyakran átmozgatva ropogósra sütjük.

Extra tippek:

  • Tálalásnál salátalevéllel és petrezselyemzölddel díszítjük a hústekercset.
  • A recepthez csont nélküli karajt használj.

 

 

 A hús megpirításához használj öntöttvas sütőlapot, hogy szép legyen a kérge.