Profilom 2017. augusztus 23. Szerda - Bence
Receptkereső
Nehézségi fok:
Elkészítési idő: 20 perc

Zöldbab saláta

Hozzávalók

  • 900 g zöldbab
  • Vinaigrette: 3 ek dijoni mustár
  • 3 ek méz
  • 1 db citrom leve
  • 3 ek almaecet
  • 120 ml olívaolaj
  • fél csokor friss kapor
  • 3 g só
  • 3 g frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Egy nagy edénybe forralj fel sós vizet.
  2. Tedd a lobogó vízbe a megmosott, végeitől megszabadított zöldbabot, és főzd 5 percig. Akkor jó, amikor még enyhén roppanós.
  3. Szűrd le a babot, és tedd egy jéghideg vízzelteli tálba további 5 percig. Ezután is csöpögtesd le. Majd terítsd ki a babot egy ruhára, hogy teljesen megszáradjon. A hűtőben tartsd felhasználásig.
  4. A vinaigrette mártáshoz keverj össze minden hozzávalót. A friss kapor kerüljön bele legutoljára.
  5. A babot helyezd el a tányérokon dekoratív módon, majd közvetlenül a tálalás előtt jöhet a kapor, és locsold meg a babot a vinaigrette mártással.
  • Extra tipp:
  • A száraz babot betekerheted papírtörlőbe, majd konyharuhába, hogy még gyorsabban és alaposabban száradjon.
  • Előre is elkészítheted a babot, a hűtőben 24 óráig is megőrzi roppanós állagát, de a mártás mindenképpen csak a tálalás napján készítsd el hozzá.

A zöldbab tálalásához használj szilikon fejű fogót.