TOMAHAWK STEAK FORDÍTVA GRILLEZVE BOROSHORDÓ FÜSTJÉN

Húsok. Elkészítési idő: 70 perc



Nehézségi fok:

Hozzávalók

  • 1 db tomahawk steak
  • 5 gr só
  • 5 gr frissen őrölt bors
  • 1 db friss jalapeno
  • 1 db friss habanero
  • 1 db chili

Elkészítés

Az első feladatnak a steaket kaptunk, és az én választásom a Tomahawk, ami egy igazi hamisítatlan USA feelinget kölcsönöz a kinézete és a mérete miatt is. A húst természetesen Rácz Attilától szereztem be.

A sózott-borsozott steak-et 115°C-os grillben indirekt sütjük intenzív boroshordó fa füstön 50°C-os maghőmérsékletig. Félretesszük pihenni, és átszereljük a készséget magas hőmérsékletű direkt grillezéshez. Ha már legalább 250°C rács-hőmérsékletnél járunk, hirtelen lekérgezzük. Mellédobjuk a chili paprikákat hogy kissé megsüljenek. 10 perc pihentetés után felszeletelve tálaljuk. 


Jó étvágyat!

A szavazást lezártuk.
Támogatóink