Grillezett kardhal burger

Halak. Elkészítési idő: 20 perc



Nehézségi fok:

Hozzávalók

  • 30 dkg kardhal
  • 2 g só
  • 2 g bors
  • 2 db citrom
  • 2 dl majonéz
  • 10 dkg garnélarák
  • 10 dkg füstölt kagyló
  • 10 dkg újhagyma
  • 1 g fokhagymapor
  • 5 dkg saláta
  • 30 dkg vaj
  • 2 db burgerbucik

Elkészítés

Ezelőtt említettem, hogy burgerimádó lévén elég sok saját recepttel rendelkezem, ezért most szeretnék megosztani veletek egy prémium halas burgert, ami egyáltalán nem hasonlítható össze semmelyik gyorséttermi változattal.

Ez a burger egy igen nemes haléléből, kardhalból készül. Gyorsan megvan, bármilyen technikával sütjük. Én most nem cédruslapon grilleztem a kopoltyúst, hanem egy szitarácsos hídon, aminek az aljára citromkarikákat szeltem, majd arra vajat tettem és így kerültek rá a fűszerezett kardhal steakek.
Oldalanként 8-8 perc kellett hozzá, hogy a vajas közegben szépen megpiruljon, de ne száradjon ki a szelet.
 
Ezután a kettévágott zsemléket megvajazva a grillrácsra pakoltam, ami 1 perc alatt szép íveket sütött a bucikra. 
Majd következett az összeszerelés. A péksütemények aljára a garnélával, füstölt kagylóval és apróra szelt újhagymával összekevert majonézből egy evőkanálnyit helyeztem fel, majd ezt követte a sali és erre kapott helyett a halunk, amit ezután ismét ez a észveszejtően finom öntet követett és koronaképp felkerült erre a mennyei összeállításra a kalap, mely belseje szintén vajazva és rácsozva volt.
Az első harapás élménye (mintha valami vámpír lennék :)  ) egyszerűen fenomenálisnak bizonyult és a többi is hasonló reakciót váltott ki az ízlelőbimbókban.
 
Próbáljátok ki Ti is, nem fogtok csalódni!
 
Jó étvágyat kívánok!
A szavazást lezártuk.
Támogatóink