Profilom 2017. június 29. Csütörtök - Péter, Pál
Receptkereső
Nehézségi fok:
Elkészítési idő: 20 perc

Kecskesajttal és aszalt szilvával töltött csirkecomb filé mogyorómártással

Hozzávalók

  • 1 db csirkecomb
  • 5 dkg kecskesajt
  • 7 db aszalt szilva
  • 5 dkg sós földimogyoró
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl alaplé
  • 10 g só
  • 5 g bors
  • 1 dl tokaji aszú

Elkészítés

  1. Első lépésben szedd szét a farrészes combokat és formázd meg őket úgy, hogy alkalmasak legyenek egy rolád elkészítéséhez.
  2. Mikor kiterültek a combok, sózd és borsozd mindkettőt, majd pihentesd 2-3 percet őket.
  3. Ha már kipihenték magukat, akkor következő lépésként a szeletelt, érlelt kecskesajtot, illetve az aszúban áztatott aszalt szilvát tedd a húsra. 
  4. Az előkészített "megpakolt" csirkerolád jelölteket tedd egy gyékényre, és tekerd fel feszesen mind a 2 db-ot. Alufóliába csavarva mehetnek is a grillre 8-10 percig. 
  5. Amíg puhul a hús, készítsd el a mogyorómártást. Ezzel sok baj nem lesz! A grill valamelyik sarkában egy acél serpenyőben olívaolajon pirítsd meg a sózott földimogyorót. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
  6. Ha kész van, akkor mehet az egész egy aprítóba, ahol tejszín és alaplé hozzáadásával turmixold össze az egészet a kívánt sűrűség eléréséig.
  7. Ha letelt a sütési idő, kezdődhet a kicsomagolás, majd a végső lépés: a kérgesítés. Szép lassan süsd körbe a húst. Ezután jöhet a tálalás.

Extra tippek:

  • Ha a mogyorómártáshoz használt sós mogyorót nem találnád elég sósnak, utólag is megsózhatod a mártást.
  • Még hangsúlyosabbá teheted a hús ízét, ha a tányérra teszel párszem kecskesajttal töltött aszalt szilvát.
  • Kicsomagolás előtt célszerű pihentetni 1-2 percet a húst letakarva, hogy a fóliát könnyen el tudd eltávolítani.

 A hús megpirításához használj öntöttvas sütőlapot, hogy szép legyen a kérge.