Zöldfűszeres göngyölt tarja

írta: Schwarczenbarth zoltán

A tarját kiterítjük. A teljes felületét beterítjük a fűszerekkel, majd feltekerjük és összekötözzük. Ofset szmókerben készre sütjük.


Elkészítési idő: 350 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Offset szmóker,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db Csontozott sertésterja
  • 1 csokor friss rozmaring
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 fej zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 1 darab csilipaprika
  • 5 evőkanál bbq fűszerkeverék
  • 3 evőkanál BBQ szósz

Elkészítés:

 

  • Az egész csontozott tarját kiterítjük.
  • A zöldfűszereket összeaprítjuk.
  • A hús teljes felületét sózzuk, borsozzuk és beterítjük az aprított zölfűszerekkel.
  • A húst feltekerjük és szorosan összekötözzük.
  • Egy éjszakát hagyjuk érni a hűtőbe.
  • Sütés előtt két órával kivesszük a hűtőből és bekenjük olívaolajjal és bedörzsöljük a bbq fűszerkeverékkel..
  • A sütőt felfűtjük 130 c•fokra és betesszük a húst a rácsra.
  • Két óra után a húst sütőpapírba csomagoljuk és még két órát sütjük.
  • Két óra múlva kicsomagoljuk, bekenjük bbq szósszal és még egy órát sütjük.
  • Egy óra múlva kivesszük a sütőből és egy órát pihentetjük, majd eltávolítjuk a spárgát és szeletelve tálaljuk.
          

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.