Sült gyökérzöldségek

írta: SpaTrend


Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 6 db hagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 120 g bébirépa
  • 6 db paradicsom
  • 2 db póréhagyma
  • 3 db paszternák
  • 6 db kelbimbó
  • 1 db konzervparadicsom
  • 1 db babérlevél
  • 1 csokor kakukfű
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 120 ml fehérbor
  • 30 ml olívaolaj
  • 450 ml zöldség alaplé

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy wokban forgasd át olajban a felkockázott zöldségeket (a paradicsom nélkül).
  2. Előmelegített grillen süsd legalább 20 percig a serpenyős zöldségeket közepesnél valamivel magasabb hőmérsékleten, és időnként ne felejts el forgatni rajtuk egyet, hogy egyenletesen süljenek mindenhol.
  3. Amikor szépen bebarnulnak, öntsd a zöldségekre az alaplét, majd add hozzá a paradicsomokat, zöldfűszereket, sót, borsot.
  4. Ezután mehet vissza az egész a grillre egy újabb 30 percre.
  5. Időnként óvatosan kavarj bele. Amikor nagyjából elforrta a levét és minden zöldség megpuhult, kész a zöldségköret, ami bármilyen grillezett húshoz kiválóan passzol.

Extra tippek:

  • A zöldségalaplé helyett használhatsz csirkehús alaplevet is, ha nincs a társaságban vegetáriánus.
  • A konzervparadicsom helyett használhatsz a héjától és magjaitól megszabadított és felkockázott paradicsomot is (min2 db).

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.