Pácolt sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Ez a pác igazi telitalálat, ha sertésről van szó. Sült, grillezett és előre pirított változatnál is nagyon finom lesz a végeredmény.


Elkészítési idő: 140 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szelet
  • 2 ek mustár
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml alma cider ecet
  • 60 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk chili pehely
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót a sertésen kívül. A fokhagymát zúzzuk össze, hogy az ízek minél jobban beleoldódjanak a pácba.
  2. A páclébe áztassuk be a sertésszeleteket, és tegyük be a hűtőbe, legalább 2 órára, pihenni.
  3. Közben melegítsünk elő egy öntöttvas serpenyőt közepes hőfokra.
  4. Amikor a pácolás lejárt, tegyük a húst a serpenyőre, és oldalanként 7 perc alatt süssük aranybarnára. Azonnal tálalható.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.