Narancsos grillezett rák

írta: Peitli Csilla

Különleges, ünnepi fogás is lehet ebből a narancsos garnélából, ami finom szósszal kiegészülve az asztal dísze lehet.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili
  • 4 ek olívaolak
  • 60 g narancslekvár
  • 60 ml rizsecet
  • 180 ml narancslé
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 1 db narancs héja

Elkészítés:

  1. Először készítsük el narancsos mártást. Ehhez a chili paprikákat vágjuk ketté és vegyük ki a magházat. (Ha nagyon csípősen szeretnénk, akkor a magok egy részét tartsuk meg.)
  2. Tegyük egy aprítóba a fokhagymákat és aprítsuk össze. Ennek és a chili paprikának a felét tegyük félre a garnéla pácolásához.
  3. A maradékot az olaj felén pirítsuk meg, amíg kellemes illata nem lesz, és ekkor keverjük bele a lekvárt és az ecetet is.
  4. Közben a narancslevet, a narancshéj nagyját és a keményítőt keverjük simára, majd adjuk a forró lekváros mártáshoz és sűrítsük be. Ezután vegyük le a tűzről és tegyük félre mártogatósnak.
  5. A megtisztított garnélát a maradék olajjal és a félretett chili/fokhagyma adaggal keverjük össze.
  6. Szórjuk rá a maradék narancshéjat és pihentessük 15 percig.
  7. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  8. A garnélákat húzzuk nyársra, kenjük le a mártogatós szósszal és süssük oldalanként 3-5 percig.
  9. Amikor szép rózsaszínűre vált a garnéla húsa, vegyük le és a narancsos-chili szósszal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.