Kukoricával töltött grillezett paprika

írta: Peitli Csilla

Ha köretet keresel vagy csak egy időre hanyagolnád a húst, akkor válaszd ezt a grillen készült zöldséges fogást.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 500 g kukorica
  • 130 ml olívaolaj
  • 150 g parmezán sajt
  • 2 marék bazsalikon levél
  • 2 ek napraforgó mag
  • 4 gerezd fokahgyma
  • 1 db piros paprika

Elkészítés:

  1. Készítsünk házi pesztót: tegyük bele egy aprítóba a 120 ml olajat, a sajtot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a napraforgó magot. Daráljuk addig az egészet, amíg egynemű állagot nem kapunk.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  3. Tegyük fel az előmelegített grill lapra a felaprított piros paprikát, és süssük, amíg egy kicsit megpuhul.
  4. Ekkor adjuk hozzá a kukoricát és a pesztót.
  5. Melegítsük át az egészet, majd tegyük félre.
  6. Közben a  kaliforniai paprikákat vágjuk félre, távolítsuk el a magházat és grillezzük 8 percig vágott résszel lefelé.
  7. Amikor letelt az idő, fordítsuk meg és töltsük meg a paprikákat a kukoricás keverékkel. Süssük még 6 percig, hogy teljesen átsüljön.
  8. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.