Mézes-Chilis hátszín steak grillen

írta: Péczeli Róbert

Üdvözlök Mindenkit!

Ezt a receptemet készítettem el a SÉF A RÁCSON Grillshowján.

Ezt az ízletes grill ételt mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti az édes és csípős ízek keveredését


Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g marha hátszín
  • 1 db Lime
  • 5 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál chili szósz
  • 2 dl szójaszósz
  • 6 szelet provolone sajt
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga)
  • 3 csipet fekete bors

Elkészítés:

A hátszínt 1-2 cm-es, kb. tenyérnyi szeletekre vágjuk, és beletesszük egy edénybe.

Annyi szójaszószt öntünk rá, ami ellepi a szeleteket, ez lesz a pácunk alapja. 

Ráöntjük a mézet, a chili krémet, egy fél lime levét, 3 csipet borsot, majd kézzel jól összekeverjük. Hagyjuk egy órán át pácolódni.

Eközben felszeleteljük a sajtot, a zöldségeket pedig hosszúkás szeletekre vágjuk.

A húst kiterítjük egy vágódeszkára, és ízlés szerint belerakjuk a sajtot és a zöldségeket.

Ezután a húst megpróbáljuk úgy összetekerni, hogy minél több sajt és zöldség maradjon benne, majd vízbe áztatott fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük a szeletet.

A grillt jól előmelegítjük 250-300 fokra, a rácsokat beolajozzuk, majd a húst rátesszük.

10-12 percig sütjük és nagyjából percenként forgatjuk az elkészült tekercseket.

Nem szabad túlsütni,  ezért folyamosan figyeljük a tekercsek szélét.

Amint már csak egy vékony csíkban rózsaszín, vegyük le a grillről és nagyjából 15 percig, alufóliával letakarva pihentessük.

Ezalatt kis lábosban elforraljuk a pácot, míg sűrű, szószos állagot nem kapunk.

Szeletelés után meglocsoljuk a szósszal a húst.

 

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.