Koreai wrap

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: pihentetés + 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemell
  • bbq szószhoz: 120 ml hoisin szósz
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek friss gyömbér reszelve
  • 1 ek ázsiai chili szósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • töltelék: 1 db uborka
  • 120 g rizstészta
  • 2 fej saláta
  • 2 marék babcsíra
  • 3 db zöldhagyma
  • 1 db lime
  • fél marék koriander levél

Elkészítés:

  1. Először állítsd össze a koreai bbq szószt. Ehhez keverd össze a hoisin szószt, a mézet, a rizsecetet, a gyömbért, az ázsiai chili szószt, a szezám olajat és a fokhagymát egy üvegedényben.
  2. A csirkehúst készítsd elő, majd a koreai bbq szósz felével öntsd le, és pihentetsd 3 órán át. Egy egész éjszakára is a szószban hagyhatod, ha úgy kényelmesebb.
  3. Még a stütés előtt jöhet a rizstészta elkészítése. Egy nagy edényben forralj vizet, majd tedd bele a tésztát, és főzd egy percig. Ezután szűrd le, és pár kanál bbq mártással öntsd le, majd keverd össze.
  4. Ezután már jöhet a grill előmelegítése közepes hőfokra. A rácsokat közvetlenül sütés előtt picit olajozd be egy ecsettel, majd tedd fel a csirkemelleket a rácsra. Süsd 12 perc alatt készre őket, egyszeri megfordítással.
  5. A csirkét ezután vedd le a rácsról, és egy deszkán pihentesd 5 percig a húst, mielőtt csíkokra vágnád.
  6. A wrap összeállításához használj pár levél salátát, amire fektesd rá a csirke csíkokat, a rizstésztát, a babcsírát, az uborkát és a zöld hagymát. Erre öntsd egy kis koreai bbq szószt. Végül korianderzölddel és lime gerezdekkel tálald. A salátalevelek feltekerésével készítsd apró wrappokat, amit alufóliával vagy zsírpapírral fogj össze, és már tálalhatod is.

Extra tippek:

  • A bbq szószt akár egy héttel a sütés előtt is összeállíthatod, a hűtőben ennyi ideig bőven eláll.
  • Ha nem szeretnél olyan hosszú rizstészta szálakat, miután megfőtt, egy ollóval vágd össze.

 

A rácsok beolajozásához és a bbw szósz felviteléhez is használhatod a szilikonos ecsetet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.