Fokhagymás grillezett csirkemell

írta: Peitli Csilla

A kissé unalmas csirkemellet is izgalmassá tehetjük a megfelelő fűszerek keverésével!


Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell
  • 60 ml balzsamecet
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek barna cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze egy kisebb tálban a balzsamecetet az olajjal, a cukorral, a zúzott fokhagymával és a zöldfűszerekkel. Adjuk hozzá a sót és borsot is, majd dolgozzuk össze a pácot.
  2. Tegyünk félre belőle fél decit, a többibe pedig forgassuk bele az egészben hagyott csirkemelleket.
  3. Hűtőben pihentessük, akár egész éjszaka.
  4. A grillt a sütés előtt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, majd tegyük fel sülni a csirkét is.
  5. Oldalanként 6-6 perc alatt süssük át, időnként meglocsolva a félretett páccal.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.