Cukkinivel töltött sertéskaraj

írta: Peitli Csilla

Aranyló sajttal és friss cukkinival töltött sertéskaraj, amely egyesíti a három legfontosabb ételcsoportot. Ízekben harmonikus egység, amit elkészíteni is könnyű.


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 db cukkini
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 ek friss kakukkfű
  • 8 szelet cheddar sajt

Elkészítés:

  1. A megpucolt, és vékony szeletekre vágott cukkinit lobogó sós vízbe merítjük pár másodpercre. Épp annyit ázzon csak, hogy picit megpuhuljon, és fel lehessen majd tekerni, anélkül, hogy eltörne.
  2. A forró vízből kiemelve tegyük azonnal jeges vízbe, hogy megállítsuk a túlpuhulást. A vízből kivéve hagyjuk lecsöpögni.
  3. Közben kezdjük melegíteni a grillt magas közepes/magas hőfokra.
  4. A sertésszeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre tegyünk egy szelet sajtot.
  5. Erre jönnek az aprított zöldfűszerek egyenletesen elosztva, majd a cukkini és végül lezárásnak még egy sajt szelet.
  6. Feltekerve rögzítsük szilikon hurokkal, fokpiszkálóval vagy cérnával a formát, és már mehet is a grillre.
  7. Oldalanként 4 perc alatt körbesütjük, és tálalhatjuk is.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.