Avokádós Keto Burger

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g marhanyak
  • 100 g Sertés lapocka
  • 100 g bárány lapocka
  • 1 db avokádó
  • 5 g só
  • 2 g fekete bors
  • 1 db chili
  • 200 g Amaránt liszt
  • 50 g Kókuszzsír
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 5 g szezámmag
  • 5 g tökmag
  • 2 dl ketchup
  • 2 dl mustár
  • 1 fej ruccola

Elkészítés:

  1. A lisztet jól elkeverem a sütőporral, majd az összes többi hozzávalóval is.
  2. A tejből annyit öntök hozzá, hogy kézzel jól formálható masszát kapjak. 
  3. Vizes kézzel cipócskákat formázok, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket,megszórom szezámmaggal, tökmaggal.
  4. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm (alsó-felső sütéssel villanytűzhelyen. Nálam ilyen paraméterekkel sül).
  5. Az avokádót megtisztítom, a chilinek eltávolítom a magházát (így is kellően csíp), majd a fekete borssal, és a Himalája sóval mozsárban rusztikusra töröm, mert én így szeretem! A húsokkal együtt az avokádóból, és ezen rusztikus szépségből egy kellemes konzisztenciájú keveréket készítek majd kis időre pihentetem. Mikor már eleget szunnyadt, kezdődhet a pogácsázás... A húspogácsákat a grillrácsra teszem majd viszonylagosan magas hővel, 2 perc alatt kérgesítem, a maghőmérsékletet 57-59 C fokon állítom be. A pogik ezután megpihennek, és várják a beteljesedést. A bucikat félbevágom, és a rácsra helyezve kellemes, meleg füsttel járatom át, mert ez is hozzátartozik a grillélményhez, és persze a tökéletes ízvilág megteremtéséhez. Ami ezt követi, az maga a pazar lakoma, és persze a dolog ezen része már a barátok bevonásával történik, mivel mindenki maga rakja össze az egészséggúláját. A sikert így mindenki kicsit magáénak érzi. 

Extra tippek:

  • Mellé a fenyő tea nagyon kellemes meleg, és hideg kísérője ennek a nagyszerű, de egyszerű ételnek. Ehhez a fenyőleveleket langyos vízben feltesszük főni, majd az első forrásnál elzárjuk, hagyjuk meghűlni, ízesítésként citromot, nyírfacukrot kínálunk hozzá.
  • A tej helyett használhatsz növényi tejet a tejallergiások kedvéért.

 

 

 A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.

 

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.