Angus steak boros sósszal

írta: Peitli Csilla

A vörösboros szószban tálalt angus steak látványos és finom vacsora, amely ünnepi alkalmakra és randira is tökéletes. A húsnak nem kell sok sütés, tehát gyorsan elkészíthető a grillen is.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db angus steak
  • 3 ek vaj
  • 1 kk bors
  • 2 kk só
  • 5 dl vörösbor
  • 5 dl húslé
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

  1. A hús fűszerezzük be ízlésünk szerint, majd hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
  2. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  3. Az oldalégőn egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat.
  4. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pirítsuk puhára.
  5. Öntsük hozzá a vörösbort (a Merlot kitűnő választás) és a marhahúslét.
  6. Fűszerezzük a 2 kiskanál sóval és az 1 kiskanál borssal, majd forraljuk össze a mártást. Amikor forr, vegyük lejjebb a hőfokot, és sűrítsük be. (Körülbelül a felére kell visszaredukálódnia.)
  7. Ezután jöhet a hús sütése. Tegyük fel a grillre és oldalanként 7 perc alatt süssük át a vastag steaket. Fontos, hogy ne süssük túl, mert elveszíti szaftosságát.
  8. Ha letelt az idő, vegyük le a húst és fóliába csomagolva pihentessük még legalább 10 percig, hogy a nedvek elrendeződjenek a húsban.
  9. Tálaláskor vágjuk vékony szeletekre a húst és a boros szósszal lelocsolva zöldségekkel tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.