Sangria grillezett barackkal

írta: Peitli Csilla

Egy különleges koktél kerti partikhoz, amelyhez a grillt is fel kell fűteni.


Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db barack
  • 3 db szilva
  • 120 g cseresznye
  • 120 g cukor
  • 120 ml víz
  • 1 db citroom héj
  • 1 l rosé
  • 60 ml brandy

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A barackot és szilvát vágjuk ketté, távolítsuk el a magokat és tegyük fel a grillre húsukkal lefelé a gyümölcsöket.
  3. 4-8 perc alatt pirítsuk meg kicsit, majd mehetnek fel a cseresznyék is 2 percre.
  4. Szedjük le a gyümölcsöket a grillről és egy tálban hagyjuk kihűlni őket.
  5. Ha kihűlt felvághatjuk falatnyi darabokra a barackot és a szilvát, a cseresznyét meg magozzuk ki.
  6. Közben az oldalégőn melegítsük össze egy tálban a vizet és a cukrot.
  7. Amikor felolvadt a cukor vegyük is le és keverjük el benne a citrom héját.
  8. Ha ez a lé is kihűlt egy bólés tálba öntsük össze a bort, a brandyt és a szirupot, majd adjuk hozzájuk a gyümölcsöket.
  9. Jót tesz neki egy kevés állás, de akár azonnal is kínálhatjuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.