Grillezett szűzpecsenye

írta: Peitli Csilla

A sertés egyik legfinomabb része a grillen is remekel. A pácolási idő hossza ne riasszon el senkit, megéri a fáradozást.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye
  • 80 ml méz
  • 80 ml szójaszósz
  • 80 ml teriyaki szósz
  • 3 ek barna cukor
  • 1 cm gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 kk ketchup
  • 1 kk hagymapor
  • negyed kk cayenne bors

Elkészítés:

  1. Egy nappal a sütés előtt pácoljuk be a húst. Ehhez készítsük el a pácot a mézből, szójaszószból, teriyaki szószból, barna cukorból, reszelt gyömbérből, apróra vágott fokhagymából, ketchupból, borsból és hagymaporból. (Ez utóbbi akár el is maradhat.)
  2. A pácot tegyük egy zárható zacskóba, amibe jöhetnek a szűzpecsenyék is, egészben. Zárjuk le a zacskót, és a hús mehet pihenni a hűtőbe a következő 8 órára.
  3. Időnként forgassuk meg a zacskót, hogy a pác mindenhol átjárja a húst.
  4. Másnap, sütés előtt vegyük ki a húst a pácból, kicsit csöpögtessük le, majd mehet is fel a közepes/ meleg hőfokra melegített grillre. Fontos, indirekt sütést alkalmazzunk, tehát a hús ne a hőforrás fölé kerüljön közvetlenül.
  5. Időnként forgassuk meg a húst, locsoljuk a maradék páccal, és 25-30 perc után le is vehetjük a grillről.
  6. Tálalás és szeletelés előtt mindenképpen pihentessük legalább 5 percet a húst letakarva.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.