Grillezett avokádó

írta: Peitli Csilla

Ha egy kis plusz ízt szeretne az avokádóba csempészni, akkor a grillezés a tökéletes megoldás. Kellemesen mélyíti a zöldség saját ízét, és az enyhén füstös jelleg is növeli az avokádó élvezeti értékét.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 2 csipet chili por
  • 60 ml olaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, és olajozzuk meg a rácsokat.
  2. Az olajat keverjük el a csípős paprikával, és ezzel kenjük le a kettévágott avokádó húsát. (A héjat nem kell leszedni.)
  3. Vágással lefelé tegyük fel a zöldséget a rácsokra és 5 percig süssük, vagy amíg szépen megjelennek az avokádón a grill jelek.
  4. Önmagában vagy egy citrommal meglocsolva kenyérrel, pitával fogyasszuk, de akár saláták alkotóeleme is lehet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.