Gombás hamburger

írta: Peitli Csilla

Klasszikus burger recept egy kis csavarral: gomba kerül a húsba!


Gombás hamburger
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok:
Eszköz: Gázgrill, Ofyr,
Recept értékelése:
Értékeld te is!

Hozzávalók:

  • 450 g darálthús
  • 110 g gomba
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 g bors
  • 3 g só
  • 80 g uborka
  • 60 ml joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 8 db salátalevél
  • 4 szelet paradicsom
  • 4 szelet lilahagyma
  • 4 db Hamburger zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A megtisztított gombát tegyük aprítóba és egy perc alatt daraboljuk fel.
  3. A gombát, a darált húst, az olajat, a sót és a borsot alaposan dolgozzuk össze és készítsünk belőlük négy darab húspogácsát.
  4. Az uborkát vágjuk apróra és keverjük el a joghurttal, a citromlével és az aprított fokhagymával. Egy csipet sóval ízesítsük.
  5. A húspogácsát süssük meg, oldalanként 4 perc alatt közepesen átsült húst kapunk. Igény szerint a sütési időt lehet növelni.
  6. A hamburgerzsemléket pirítsuk le, majd tegyünk rá 2 salátalevelet, egy húspogácsát, egy paradicsom szeletet, egy lila hagyma karikát és végül egy jó nagy kanál joghurtos öntetet.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.