Gesztenyekrémleves a grillről

írta: Peitli Csilla

Ősszel végre beindul a leves szezon, amikor is a krémlevesekből sosem lehet elég. Ez a recept egy kifejezetten őszi ízt, a gesztenyéét hozza el a tányérokba, és bizony a grillen is elkészíthető.


Elkészítési idő: 90 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 900 g gesztenye
  • 50 g vaj
  • 400 g répa
  • 500 g hagyma
  • 200 g zeller
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 300 ml fehérbor
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • ízlés szerint só bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. A megmosott és bevágott gesztenyéket tegyük fel a grillre, és 20-30 perc alatt süssük puhára zárt tető alatt. (Készíthetünk több gesztenyét, hogy nassolni is maradjon.)
  3. Egy nagyobb wokot tegyünk fel a grillre, majd amikor a serpenyő már átmelegedett jöhet bele a vaj.
  4. A vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, répát és zellert.
  5. Amikor a zöldségek megpárolódtak, adjuk hozzá a fokhagymákat egészben, és öntsük fel borral a levest.
  6. Redukáljuk vissza a levest körülbelül a felére.
  7. Amíg ez zajlik, pucoljuk meg a gesztenyéket.
  8. Amikor az alap felére csökkent, jöhet bele a víz és az összes gesztenye.
  9. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük össze még 20 percig, hogy az ízek teljesen átjárják a levest.
  10. Végül vegyük le a grillről a wokot, tegyük a hozzávalókat egy nagy turmixba és a tejszín hozzáadásával pürésítsük a levest.
  11. A tejszínnel állítsuk be a kívánt sűrűséget, majd snidlinggel, tejföllel és apróra vágott sült gesztenyedarabokkal tálaljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.