Száraz pác bordákhoz

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 30 g barna cukor
  • 5 g só
  • 5 g fekete bors
  • 15 g kömény
  • 10 g száraz mustár
  • 30 g chili por
  • 10 g paprika
  • 5 g hagymasó
  • 5 g zellersó
  • 5 g fokhagyma por
  • 15 g oregánó

Elkészítés:

  1. A pontosan kimért száraz hozzávalókat alaposan keverd össze.
  2. A bordák elejét és hátoldalát óvatosan fedd be a fűszerrel, majd hagyd pihenni a húsokat fél vagy egy órát a sütés előtt, hogy az ízek kellően átjárhassák őket.

Extra tippek:

  • Biztosan jól elkeverednek a fűszerek, ha nem kanállal, hanem habverővel kevered őket.
  • A fokhagymapor helyettesíthető egy gerezd fokhagymával is, de ebben az esetben ne add hozzá a többi fűszerhez, mert a nedves fokhagyma nem keveredik tökéletesen a száraz alapanyagokkal. Előzőleg oszd el a bordákon egyenlően, és utána fűszerezd csak a húsokat.
  • A hagyma- és a zellersót nagyobb adagban házilag is készíthetsz só és a megfelelő zöldség összekeverésével. A megmaradt só lezárt dobozban hosszú ideig eltartható.



Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.