Füstölt fokhagymás aioli

írta: SpaTrendOnline


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz:
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 7 g só
  • 15 g rozmaring
  • 330 ml majonéz

Elkészítés:

  1. Közepes hőfokra felmelegített grillen süsd addig a héjától meg nem tisztított fokhagyma fejet, amíg teljesen megpuhul.

  2. Ezután a puha gerezdeket egy villa segítségével nyomd össze, majd add hozzá a sót, és keverd addig, míg egységes pasztát nem kapsz.

  3. Ezután add hozzá a felaprított rozmaringot és a majonézt.

  4. Egy zárható edényben tedd a hűtőbe és pihentesd felhasználás előtt legalább 2 órát.

Extra tippek:

  • A fokhagymát a héja nélkül is megsütheted, de a héja segít bent tartani az ízeket és kellemesebb aromára számíthatsz úgy.

  • Ha nem friss majonézt használsz, nagyobb adagot is készíthetsz, mert a hűtőben sokáig eláll az aioli.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.