Füstölés kamado grillel


A füstölés még sosem volt olyan könnyű, mint a kamado grillel, ami akkor is hozza az autentikus BBQ ízt, ha nem használsz különleges füstölőfákat. A faszenes grillek legjobb tulajdonságait pontossággal és hőkontrollal vegyítő kamadón te is mestere lehetsz a füstölésnek.

A faszénnel működő grillek – így a kamado is – minden segítség nélkül kellemesen füstös ízt adnak az ételhez, csupán csak a faszén miatt. Az íz erőssége fokozható a zárt tető alatt sütéssel vagy a faszénen kívüli fa (chips, darab, rönk) hozzáadásával. A kamado remekül teljesít hosszú ideig egy adott hőfokon történő sütés során, így anélkül süthetsz, hogy az rendszeres beavatkozást kívánna meg részedről. A kiváló hőtartás miatt már egy marék faszénnel is órákig süt a kamado, ami alatt akár magára is hagyhatod a grillt.

Amennyiben füstölőfát használnál a karakteresebb ízek eléréséért, a begyújtás folyamatán akkor sem kell változtatnod. Betöltesz kb. 3-4 marék faszenet, és egy kis faapríték vagy elektromos gyújtó segítségével beindítod az égést. A tető lecsukása és a tetőnyílás félig történő kinyitása (hogy ne ugorjon túl magasra a belső hőmérséklet, de azért rendesen beinduljon az izzás) után megihatod az első jól megérdemelt frissítő italodat.

Ha a kamado elérte a megfelelő hőfokot, nyisd ki a tetőt, és a kilyuggatott alufóliába csomagolt fachipseket tedd a parázsló faszénre. Ezután helyezz egy (a lecsöpögő zsírt felfogó) tálcát a grillbe, ami fölé jöhet a rács. Ide kerül majd az étel, amely a hosszú sütés alatt átveszi majd a füstölő fa karakteres, íncsiklandozó ízét.

Ha tetszik a kamado grill, nézz körül grillkínálatunkban!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.