Profilom 2018. március 20. Kedd - Klaudia
2015. 02. 20. 12:28
Mikor először próbált meggyőzni a nővérem, hogy a citromos, fügés zöldsaláta isteni finom grillezett kecskesajttal, enyhén szólva is kételkedtem. Bizonyos hús-gyümölcs kombinációt már sikerült megszeretnem, de alapvetően nem csigázza fel az érdeklődésem a sós és édes ízek ilyen arányú keverése. De tévedtem.
2015. 02. 12. 12:51
Indiai utazásomról – a sok feledhetetlen emlék mellett – a naan kenyér feltétlen szeretetét hoztam haza magammal. Ez az egyszerű lapos kenyér rengeteg ízvariációban létezik, de a ropogós textúra, a gyönyörűen megsült, felhólyagzott felszín és a vajas íz közös. Hagyományosan a naan kenyér kemencében sül, egész pontosan annak a falához tapasztva, de grillen is nagyon finom végeredmény születik.
2015. 01. 26. 15:12
A csirkeszárnyakkal nem olyan régre datálható a bensőséges viszonyom: tulajdonképpen korábban sem volt vele semmi bajom, de mindig úgy gondoltam, hogy a túl kevés húshoz túl sok macera társul, így ritkán készítettem belőle valamit. A csirkeszárnyak pucolása azóta sem lett a kedvenc tevékenységem, de a mexikói csípős csirkeszárnyak eltüntetése annál inkább kedvemre való. Mert van olyan recept, ami
2015. 01. 18. 21:56
A BBQ szószok világa szerteágazó és elsőre talán kicsit kiismerhetetlen, épp ezért tud nagyon ijesztő lenni a megfelelő szósz kiválasztása. Persze enélkül a szósz nélkül is lehet húst sütni, de gazdag ízvilága utánozhatatlan ízeket csalogat elő a húsból, ezért megéri rászánni az időt a megismerésére és elkészítésére.
2015. 01. 11. 20:06
Talán helyesebb lett volna azt írni a címbe, hogy kell ez nekünk? De, a sós vizes áztatásban szerzett tapasztalataim szerint ez nem lehet kérdés. A brining eljárás elsőre kicsit bizarrnak hathat, de a végeredmény magáért beszél. Nekem csak le kell jegyeznem, amit mond!
2014. 12. 14. 22:07
A piacon járva az eső és a sártócsák mellett pár vidáman zöldellő kelbimbóval is találkoztam a sorok között. Annyit kellették magukat, hogy végül muszáj volt vennem belőlük. Tegnap pedig, a család nagy örömére, tepsiben végezték.
2014. 12. 08. 10:30
Gyerekkoromban az ünnepi ebéd mindig krumplipüréből, rántott csirkéből és uborkasalátából állt. Megunhatatlan kombináció, amitől pavlovi reflexszel fut össze a nyál a számban, és öntenek el a kellemes emlékek. Ma már persze nem nekem készítik ezt a finomságot, én állok a fakanál munkás végén. A zsírban sütést is lecseréltem az egészségesebb grilles változatra, de a rántott csirkéből nem engedek.