Profilom 2017. november 19. Vasárnap - Erzsébet
Receptkereső
Nehézségi fok:
Elkészítési idő: 45 perc

Arany durbincs en papillote

Hozzávalók

  • 4 db arany durbincs
  • 1 csokor medvehagyma
  • 8 db koktél paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 5 g só
  • 3 g citrombors
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

  1. Fantasztikusan működik a papírban sütés a grillen, főleg olyan étkeknél szeretem alkalmazni, mint az egyben sütött, töltött hal. Egy tasak a vendég tányérjára, és körettel együtt mindent megkapott hozzá! Egyszerű, praktikus, hiszen elő lehet készíteni, és a vendéggel is lehet foglalkozni, míg sül a hal.
  2. Ez a recept 4 személyre szól, a halak egyenként úgy 35-40 dkg súlyúak.
  3. A megtisztított halakat besózom, csipet borssal meghintem és legalább két órára beteszem a hűtőbe.
  4. Mikor a só már átjárta, megtöltöm a medvehagymával, két-két koktélparadicsommal, a karikára vágott cukkini és a kockázott paprika negyedével a halak pocakját. Majd egyesével, kb. 40 cm-nyi sütőpapírba csomagolom őket, melyet előre egy ecsettel megolajoztam.
  5. A felfűtött grillrácsra teszem és kb. 25 perc alatt megsütőm.

Extra tippek:

  • En papillote, azaz papírban sült hal.

Ha segítség kell a hal megfordításához, használj nagy grill lapátot.